Kyrkvägen, Lillån

utgångspris
895 000 kr
Tomtarea
615 m²
Typ
Tomt
Upplåtelseform
Friköpt

Byggklar tomt i citynära område!

Välkommen till Lillån och denna möjlighet att förvärva en tomt om 615 m². Här erbjuds en av få tomter i området som inte är bebyggd vilket gör att du får en klar uppfattning på omkringliggande bebyggelse samt när du flyttar in så bor du i ett färdigbyggt område. Tomt med en plan yta som gör byggprocessen enklare och ger dig möjlighet att designa ditt hem utan kompromisser.

Bygg ditt drömhus i familjära Lillån som ligger med bekväma och snabba kommunikationer till city samt bor du här med närhet till fina strövområden och härlig natur.

Hör av dig till Mattias Fredriksson om du är intresserad eller vill veta mer!

Visa hela beskrivningenBilderFaktaKarta

Mattias Fredriksson

Reg. Fastighetsmäklare
 • Volymstudie Kyrkvägen
 • Fastighetskarta

Fakta

Fakta

 • ObjekttypTomt
 • Utgångspris895 000 kr (utgångspris)
 • Tomtarea615 m²
 • Areauppgift enligttaxeringsinformation
 • Vatten & AvloppVatten saknas. Avlopp saknas
 • FastighetsbeteckningLantbrevbäraren 12
 • KommunÖrebro

Ekonomi

 • Taxering

 • Taxeringskod210, Småhusenhet, tomtmark
 • Taxeringsvärde, tomt414 000 kr
 • Taxeringsvärde414 000 kr
 • Fastighetsavgift/skatt4 140 kr
 • Taxeringsår2022

Omgivning

 • Generellt om områdetLillån är ett område beläget i den nordligaste delen av Örebro. Det ligger cirka 5 kilometer norr om stadens centrum, vid Riksväg 50. Lillån gränsar i söder till området Bettorp, & i norr till Förlunda & Hovsta. Namnet Lillån kommer från det vattendrag som rinner genom området, & som har varit en viktig del av områdets historia & kultur. I norr ligger Hovsta kyrka, en viktig historisk plats med rika kulturella & arkitektoniska drag. Kyrkan är känd för sina äldsta delar som härstammar från 1100-talet. Kyrkan är en viktig kulturell symbol för området & erbjuder regelbundna gudstjänster & andra religiösa aktiviteter.

  Det finns två skolor i området, Lillåns södra skola för elever i årskurserna F-6 och Lillåns skola som är en grundskola för elever årskurs F-9. Dessa skolor erbjuder utmärkt utbildning & lärandemiljö för barn & ungdomar i området.

  Lillåns torg är det centrala området i Lillån. Det ligger beläget på västra sidan av Riksväg 50 & är hem för ett antal viktiga verksamheter & tjänster. På torget finns det exempelvis en inredningsbutik & en frisör, samt Lillåns vårdcentral med folktandvård.

  På den östra sidan av Riksväg 50 domineras området av villabebyggelse. I den östra delen av Lillån finns ett elljusspår för löpning, promenader & skidåkning, samt en pistolskyttebana. Vid elljusspåret finns även ett utegym & ett vindskydd med en tillhörande grillplats, som erbjuder besökare möjlighet att njuta av den vackra omgivningen & friluftslivet.
 • KommunikationerLillån är väl ansluten till övriga delar av Örebro med både stadsbussar & länsbussar som regelbundet trafikerar området. Detta gör det enkelt & bekvämt för att ta sig runt i staden.

  För cyklister finns det en cykelbana som sträcker sig mellan Lillån & centrum av Örebro. Under vintertid så sopsaltas den här cykelbanan för att göra den säker att användbar för cyklister. Detta gör det möjligt att fortsätta använda cykeln som transportmedel även under kalla & snöiga vinterdagar.
 • ÖvrigtDet finns många olika träningsmöjligheter i området. Gnugg är ett gym som ligger i närheten, om man cyklar över Boglundsängen så finns också 24 Fitness vid Mejeritorget. För den som är intresserad av racket-sporter finns badminton- och tennishall vid Lillåns Skola, samt fotbollsplan.
  Men det finns även andra träningsaktiviteter i området, och om man går med i Facebookgruppen Little River Club så blir man tipsad om många av dem. Boglundsängen är ett fantastiskt naturområde med mycket fågelliv, och runt spåret finns det många ställen där man kan stanna och observera olika arter som svanar, gäss och hägrar.
  Det finns två lekplatser i närområdet, och de äldre barnen har oftast aktiviteter i anknytning till Lillåns Skola, såsom fotboll eller badminton. För barn i alla åldrar finns det flera idrottsföreningar bl.a. en fotbollsförening, och de flesta kopplade till Lillåns Skola, men det finns även privata aktörer.
  Det finns även goda möjligheter till ridning i närheten.

Övrigt

 • Inskrivningar

 • PlanbestämmelserStadsplan (1974-10-17)
 • Servitut, GA, Samfälligheter etc.Avtalsservitut D-2022-00143447:1
  Förmån: Avtalsservitut Byggnad, D202200143447:2.1
  Förmån: Officialservitut Vatten & Avlopp, 1880K-2021/62.3
  Förmån: Officialservitut Vatten & Avlopp, 1880K-2021/62.4
  Förmån: Officialservitut Väg, 1880K-2021/62.1
  Last: Avtalsservitut Byggnad, D202200143447:1.1
  Last: Officialservitut Väg, 1880K-2021/62.2

Karta

Intresseanmälan

Kyrkvägen, Lillån

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.